به گزارش ميراث آريا(chtn) \"تسبيح نقره‌کوب\" اثر \"رضا نظامي‌پور\" از آذربايجان شرقي، \"گليم قشقايي\"، توليد \" فاطمه محمدي کشکولي\" از استان فارس و \"‌گليم ورني\" بافته \" محمد قلي آقايي\" از آذربايجان شرقي جزو آثاري بودند که در روز نخست مجمع مهر اصالت دريافت کردند.

بنابراين گزارش، \"ظرف شيريني مليله کاري نقره\" اثر \" عبدالمجيد محرر از زنجان\"، \"پارچه قلم‌کار\" محصول \" عليرضا بطلاني\" از اصفهان و \"جعبه خاتم\" \"محمد ابراهيم گلريز خاتمي\" از ديگر محصولاتي بودند که مهر اصالت يونسکو را به خود اختصاص دادند.

\"حسين هاتفي فارمد\" معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي کشور با تاکيد براين‌که تابلوي ارزشمند \"معرق منبت\" استاد \"حميدرضا مهر پرور\" به دليل ويژگي‌هاي منحصر به فرد و کيفيت بالا، گواهي جداگانه‌اي دريافت کرد و افزود: هيات داوران اين اثر را بالاتر از سطح محصولات ارائه شده دانستند و آن را در آثار داوري قرار ندادند.

وي با اشاره به اينکه بسياري از محصولات ما به دليل داوري نامناسب داوران و امتياز ميزباني کشور قزاقستان از دريافت مهر اصالت بازماندند، گفت:به همين دليل يکي از نمايندگان ايراني به نشانه اعتراض جلسه را ترک کرد.

هاتفي تصريح کرد: هيأت داوران، ايران را به دليل نداشتن حضور و تجربه در دوره‌هاي قبل، از امتيازات زيادي محروم کردند،چنانکه اين عده با پيش کشيدن دلايلي مغرضانه براي توليدات ايراني مانع از دريافت مهر اصالت به بسياري از آنها شدند زيرا در غير اين صورت 80 درصد توليدات ارائه شده ايراني نسبت به توليدات عرضه شده ساير کشورها برتري داشت.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي کشور با بيان اينکه در سال آينده تعداد بيشتري از محصولاتمان مهر اصالت دريافت خواهند کرد، افزود: ايران، ميزباني مجمع در سال آينده را به يونسکو پيشنهاد داده است.

هاتفي با بيان اينکه 5 کشور قزاقستان، قرقيزستان، تاجکستان، ترکمنستان و ازبکستان 114 محصول صنايع‌دستي خود را براي ارزيابي به اين يونسکو ارسال کردند،‌ گفت:از اين تعداد ‌37 مورد موفق به دريافت مهر اصالت شدند.

وي، کيفيت برتر، اصالت، ارائه دهنده مفاهيم فرهنگي، روح زيباشناسي و ابداع و نوآوري را از ويژگي‌هاي محصولات برگزيده و دريافت کننده مهر اصالت دانست و گفت: بازاريابي، رعايت قانون کار و کارگري و رعايت مسايل زيست محيطي از مواد اوليه تا روش ساخت از ديگر امتيازات در نظر گرفته شده براي دريافت مهر اصالت بود.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي کشور تاکيد کرد: بسياري از محصولات صنايع‌دستي کشور امتيازات کسب مهر اصالت را داشتند اما به دليل وجود پاره‌اي از مشکلات در شيوه توليد، مقرر شد پس از اصلاح در اجلاس سال آينده ارائه شوند.

\"عبدالحميد حاجي‌پور\" نماينده معاونت صنايع‌دستي حاضر در مجمع صنايع‌دستي دفتر آسياي مرکزي يونسکو نيز گفت: پرسش‌هاي داوران از شيوه توليدات ايراني، نشان مي‌داد که بسياري از آنها سواد کارشناسي ندارند.

وي تاکيد کرد: در نظر داريم با حضور پر رنگ‌تر در مجمع‌ بعدي صنايع‌دستي ايراني را بيشتر به جهانيان معرفي کنيم.

حاجي‌پور، با اشاره به آشنا نبودن هنرمندان با اين مجمع و موضوع مهر اصالت گفت: تنها هنرمندان 26 استان 400 اثر را به تهران ارسال کردند که از ميان آثار رسيده 19 اثر پس از سه مرحله گزينش به مجمع فرستاده شد.

\" محمد رضا بازغي\"، مشاور معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي کشور نيز که در مجمع صنايع‌دستي آسياي مرکزي يونسکو حضور داشت، در اين‌باره توضيح داد : حضور ايران در اين مجمع تجربه بزرگي را به همراه داشت.

وي تاکيد کرد: از همين حالا بايد از هنرمندان بخواهيم تا محصولات خود را بر اساس معيارهاي اين مجمع توليد کنند تا بتوانيم در سال آينده مهرهاي بيشتري را به خود اختصاص دهيم.

بازغي با اشاره به اينکه‌ مهر اصالت داراي ويژگي‌هاي خاصي است که بسياري از هنرمندان از آن اطلاع ندارند، افزود: در گزارشي کامل، هنرمندان را از تمام جزئيات اين مهر آگاه مي‌کنيم.

وي ادامه داد: دريافت مهر اصالت براي محصولات صنايع‌دستي از سال 2001 به صورت رسمي در دستور کار يونسکو قرار گرفت و با راه‌اندازي دفاتر مختلف در سراسر دنيا تلاش کرد با الصاق اين مهر، انگيزه هنرمندان را براي ارتقاء کيفيت توليداتشان افزايش دهد.

بنابراين گزارش، قرار است با برگزاري برنامه‌اي ويژه در يکي از کشورهاي عضو آسياي مرکزي مهر اصالت به هنرمندان اعطاء شود

114/

انتهای پیام/

کد خبر 1386071437